ARGILE PROVENCE przeciwzmarszczkowe serum Absolu Anti-Age

By | czerwca 22, 2012 4 komentarze
Gdy zwykły krem nawilżający to za mało ...
Serum o którym dziś Wam chce powiedzieć, skusiło mnie swoimi właściwościami wygładzającymi zmarszczki. Oczywiście jestem realistką, ale w kwestii wygładzania zmarszczek jestem bardzo infantylna.

Opis ze strony bardzo mnie skusił: 
"Serum składa się z 25% unikatowych i drogocennych olejków ekologicznych o właściwościach przeciwzmarszczkowych, regenerujących i łagodzących.Jego formuła jest bardzo lekka, nie tłusta. Oferuje komfort dla suchych skór, wrażliwych, pozbawionych elastyczności.Z dnia na dzień uwidacznia się poprawa stanu skóry: zmarszczki są mniej widoczne, wygładzone, skóra nabiera zdrowego kolorytu i jest bardziej zwarta jak po leeftingu, ładnie napięta"

Według mnie:

Opakowanie - efektowna szklana buteleczka z aplikatorem, bardzo wygodna i poręczna

Konsystencja - gęsty olej - przypomina lekką galaretę, która w kontakcie ze skórą automatycznie zmienia się w płynny olej

Zapach - przecudny, chociaż bardzo lekki, wspaniały różany- rewelacyjny!!!

Działanie: oleju używam dość krótko - około miesiąca - dlatego moja ocena będzie uzupełniona jak zużyję całe opakowanie. 
Olej kojarzy się z tłuściochem - ten kosmetyk jest nieco inny, konsystencja nie jest płynna tylko lekko galaretowata.
Skóra jest lekko naciągnięta, ale bez wrażenia klamerek przy uszach :))
Skóra jest nawilżona i wygładzona.
Wchłania się dość szybko i  używam go nawet rano pod makijaż, ale .....

niby wchłania się całkowicie, ale na skórze pozostaje przez około 5-10 minut coś w rodzaju "lekkiej ślizgawki". Nie jest to tłusty film, ale coś bardzo zbliżonego. Nie umiem tego opisać :( Początkowo bałam się, że to serum będę mogła stosować tylko na noc, ale po dłuższej chwili (5-10') serum wchłonęło się całkowicie - uff :)

Na efekt wygładzenia zmarszczek - czekam, czekam z niecierpliwością .... :)
Wydajność jest zaskakująca - jedno "psiknięcie" na całą twarz. Drugie "psiknięcie" na szyję i dekolt. 

Z działania jestem bardzo zadowolona i chętnie go używam. Rano skóra jest "uspokojona" tzn. nie ma na niej efektu przetłuszczania w strefie "T" co zdarzało mi się notorycznie. Buzia jest wypoczęta i promienna. W okolicach oczu również skóra jest ładnie napięta.
Na pewno do niego wrócę, jak mi się skończy :)





Składniki:

Serum składzie zawiera mnóstwo olejów o wspaniałych właściwościach!!!

źródło: google

 

Olej z róży rdzawej- Olej pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno drobnych nasion owocu róży rdzawej. Jako olej całkowicie naturalny, posiada on wyrazisty jasno żółto-pomarańczowy kolor. Ponieważ jest to olej tłoczony z nasion, nie można spodziewać się typowego zapachu różanego, natomiast posiada on delikatny aromat charakterystyczny dla owoców róży.Olej z róży rdzawej cechuje się wysoką zawartością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie z rodzaju Omega-6 i Omega-3 (kwas linolowy i alfa-linolenowy). Te kwasy tłuszczowe odgrywają ważną rolę w regeneracji komórek i przyczyniają się do zachowania elastyczności ścian komórkowych. Olej ten może być używany do walki z procesem starzenia się skóry, ale także odbudowuje, wygładza i zmiękcza.  
Olej z pestek morel - zawiera kwasy tłuszczowe takie jak: linolowy,palmitynowy i oleinowy. Pozyskiwany jest z wyciskania lub wyciągania pestek z owoców.  jest łatwo wchłaniany przez skórę. Ma właściwości nawilżające i wygładzające naskórek. Polecany jest do wszystkich rodzajów skóry. Stosowany na skórze dojrzałej ogranicza powstawanie zmarszczek. Może być stosowany do skóry wrażliwej, podrażnionej, z zapaleniami i suchej. Dzięki swoim właściwościom jest stosowany do masażu dorosłych jak również i dzieci. 

Olej z męczennicy - Męczennica jest rośliną występującą w Amazonii i innych tropikalnych rejonach północnej i południowej ameryki.  Olej z męczennicy jest dobrym środkiem zmiękczającym i ochronnym, bogatym w wapno i fosfor. Zawiera rozpuszczalne w tłuszczach witaminy i flawonoglikozydy, które są silnymi neutralizatorami wolnych rodników i antyutleniaczami. Jest źródłem NNKT - Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych. Posiada silne właściwości łagodzenia podrażnień i działa przeciwzapalnie. Jest olejem lekkim, nie pozostawia poczucia tłustości, szybko wchłania się , wygładza, poprawia napięcie i elastyczność skóry.
Olej arganowy - wszechstronne działanie tego oleju znane jest od wieków mieszkańcom Maroka. Olej ten składa się w 80 % z nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie oleinowego i linolowego (do 40%).
Jest on bogaty w witaminę E (670 mg/kg), której zawiera dwukrotnie więcej niż oliwa z oliwek (320 mg/kg).
Olej arganowy zawiera również polifenole o działaniu antyoksydacyjnym i przeciwrodnikowym. W jego składzie pojawiają się sterole o działaniu naprawczym i regenerującym.
Olej arganowy:
  1. nawilża i ma działanie przeciwzmarszczkowe
  2. neutralizuje wolne rodniki 
  3. przyspiesza gojenie ran i stanów zapalnych (również trądziku)
  4. dostarcza witamin 
  5. odbudowuje strukturę skóry i włosów

źródło: google

 

Olej z nasion wiesiołka dwuletniego - olej uzyskany w wyniku tłoczenia na zimno nasion wiesiołka dwuletniego. Zdolność organizmu do jego wytwarzania jest ograniczona, ponadto maleje z wiekiem. Zaaplikowany bezpośrednio na skórę z łatwością przenika w jej głąb, gdzie zostaje przekształcony w prostoglandyny, które działają regulująco, przeciwzapalnie, przeciwalergicznie i ochronnie oraz przeciwdziałają przedwczesnemu starzeniu się skóry. Olej z wiesiołka stosowany jest w leczeniu wszelkiego typu podrażnień skóry, atopowym zapaleniu, egzemy, łuszczycy, świerzbiączce, łupieżu, wypadaniu włosów i łamliwości paznokci.
Wspomaga także leczenie trądziku młodzieńczego. 
Olej ze słodkich migdałów: Olej ze słodkich migdałów jest bardzo dobrym emolientem, tj. wygładza skórę. Ma bardzo wysokie zdolności nawilżania skóry, szczególnie jeśli jest stosowany systematycznie. 
Olej migdałowy stosowany jest w leczeniu egzemy, łuszczycy oraz do skóry suchej, swędzącej i podrażnionej. Jest lekki i łatwo wchłania się w skórę dzięki temu chętnie używany jest do masażu.

Olej słonecznikowy: wyciąg olejowy otrzymywany poprzez tłoczenie nasion słonecznika, działa zmiękczająco, regeneruje i wygładza, łagodzi podrażnienia. Działa na skórę ściągająco i przeciwzapalnie, antyseptycznie. Jest źródłem kwasów wielonienasyconych, zawiera także duże ilości witaminy E. Olej ze słodkich migdałów jest bardzo dobrym emolientem, tj. wygładza skórę.

Olej awocado jest najcenniejszym olejem kosmetycznym.
Jest otrzymywany przez tłoczenie z suszonego miąższu owoców lub przez macerację świeżego miąższu. Pozyskiwany z nasion.
  • Olej ten nie uczula
  • nie powoduje zaskórników
  • nie alergizuje
  • doskonale wnika w skórę
  • może być bezpośrednio stosowany na skórę
  • posiada naturalny faktor ochronny ( niski 3-4 )
właściwości: 
  • regenerujące, 
  • łagodzące, 
  • zmiękczające, 
  • bakteriobójczy, 
  • przeciwgrzybiczne, 
  • silnie nawilżające, 
  • idealny do skóry: starzejącej się, dojrzałej, suchej, skłonnej do łuszczenia, z egzemą, z łuszczycą, łuszcząca się.




Serum możecie
 zobaczyć  i kupić

TUTAJ
 jeżeli w zamówieniu wpiszecie kod kp-1231
                       zyskacie aż 5% rabatu :)

POLECAM!!!


KATEGORIA serum, kremy, pielęgnacja twarzy
DZIAŁANIE nawilżające,
liftingujące
wygładzające
ZAPACH cudny - różany
CENA 77,00 zł (bez rabatu) 30 ml



Nowszy post Starszy post Strona główna

4 komentarze:

  1. Brzmi ciekawie, ale obawiam się, że mógłby mnie zapchać.

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo mi się podoba, cena jest troszkę wysoka. a taki filtr, jak mówisz, jest dokładnie w niektórych kremach estee lauder, ale nie wszystkie tak ładnie się wchłaniają :)

    OdpowiedzUsuń
  3. chyba się skuszę, ciekawa rekomendacja. Bogactwo olejów.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię kosmetyki o różanym zapchu:) Serum wygląda ciekawie, same świetne oleje. Podoba mi się też że opakowanie ma pompkę a nie pipetkę, jakos tak bardziej higienicznie.

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz związany z postem. W przypadku pytań proszę o kontakt przez e-mail. Wszelkie reklamy w komentarzach - będę usuwać - to nie jest miejsce na reklamę!