MANUFACTURE EN PROVENCE Mydło marsylskie w płynie - Lawenda

By | maja 16, 2014 Zostaw komentarz
Na co dzień uwielbiam mydła w kostkach - dla mnie to idealne rozwiązanie. Jednak w łazience skierowanej głównie do gości uważam, że lepiej udostępnić mydło w płynie z higienicznym aplikatorem. Ja moje mydełka mam w swojej łazience i nie upubliczniam ich - gdyż nie bardzo chcę aby ktoś ich dotykał. Z kolei też nie chcę, aby oferować moim gościom jakiś bubel - dlatego wybrałam mydło marsylskie o zapachu lawendy. Kocham lawendę a woreczek z tym pachnącym ziołem mam zawsze powieszony w łazience.



Mydło marsylskie jest idealne i bardzo przyjemne w użyciu do tego stopnia, że zakupiłam sobie drugie gdyż bardzo świetnie się sprawdza w roli płynu pod prysznic.


Mydło to jest w 100% naturalne stworzone na bazie olejów roślinnych, zawiera olejek eteryczny i ekstrakt z ekologicznej lawendy - prawda że brzmi bardzo kusząco .... 

Zalety:
Konsystencja - żelowa nie za rzadka
Zapach - bardzo ziołowy z wyraźną lawendową nutą, utrzymuje się na skórze dość długo
Skóra nie jest przesuszona - wyczuwam delikatne nawilżenie
Pieni się bardzo obficie
Jest bardzo wydajne
Ładnie prezentuje się w łazience

Wada - może to nie jest istotne, ale przez butelkę nie widać ile mydła już się zużyło i ile jeszcze zostało :)

Składniki:
aqua (water), potassium palm kernelate, glycerin, cellulose gum, lavandula hybrida (lavandin) oil, tetrasodium glutamate diacetate, linalool, lauryl glucoside, polyglyceryl-2 dipolyhydroxystearate, elaeis guineensis (palm) kernel oil, lavandula angustifolia (lavender) oil, citric acid.
99.1% Składników pochodzenia naturalnego.
Produkt organiczny potwierdzony certyfikatem Ecocert.

Olejek lawendowy  - zawarte w olejku terpeny odwracalnie zmieniają strukturę warstwy rogowej naskórka, co wpływa na zwiększenie jej przepuszczalności, a w konsekwencji do przenikania przez nią substancji czynnych zawartych w kosmetyku.
W czasie I wojny światowej olejek lawendowy uważany był za cudowny środek leczący rany i zadrapania, co tłumaczy się jego aktywnością przeciwdrobnoustrojową. Olejek lawendowy przyspiesza gojenie ran i zapobiega powstawaniu blizn.
Surowiec ten stosowany jest również w leczeniu stanów zapalnych skóry, owrzodzeń, ran i oparzeń. W przypadku oparzeń słonecznych ulgę przynosi chłodna kąpiel z dodatkiem olejku lawendowego. Olejek ten stosuje się również w leczeniu egzemy, trądziku, rozstępów skórnych, opryszczki wirusowej. Pomocny jest również w przypadku łupieżu suchego, wypadania włosów, łysienia, starzenia się skóry, nadmiernej potliwości, potówek, infekcji grzybiczych oraz łuszczycy. źródło: www.nazdrowie.pl




 
Mydełko w płynie 
można
 zobaczyć i kupić

TUTAJ 

 jeżeli w zamówieniu wpiszecie 
kod kp-1231  
zyskacie aż 5% rabatu :)

POLECAM!!! 

cena bez rabatu: 42,60 za 500 ml 
Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz związany z postem. W przypadku pytań proszę o kontakt przez e-mail. Wszelkie reklamy w komentarzach - będę usuwać - to nie jest miejsce na reklamę!